8d8e957c3c6b3304cde0524c026ca01393b4aaf6.png

Младежка кулинарна академия в Св. св. Константин и Елена - февруари 2024

За втора поредна година Фондация „Св. св. Константин и Елена“, с подкрепата на община Варна, провежда инициативата "Младежка кулинарна академия", която има за цел да подпомогне младежи, насочили се към кулинарната професия, да придобият знания, умения и практически опит в реална работна среда. Участващите ще имат възможност да учат от изявени и вече утвърдени шеф-готвачи и професионалисти, които са работили в едни от най-популярните ресторанти и хотелски вериги в Европа и България.

Целевите групи на проекта са млади хора на възраст от 15 до 29 години, които имат интерес кариерното им развитие да започне и продължи в сферата на кулинарното изкуство. Инициативата е подходяща за:

  • ученици от общообразователни училища във Варна, които след завършването на средното си образование, искат да насочат професионалната си реализация в сферата на кулинарните изкуства;
  • ученици от професионални гимназии във Варна;
  • студенти от колежи и университети на територията на Варна;
  • млади хора от 15 до 29 години, които искат да развиват уменията си в кухнята и да работят в тази сфера, в т.ч. млади предприемачи, които желаят да развият подобен бизнес;
  • младежи и девойки в неравностойно положение с интерес към кулинарната професия, от центровете за настаняване от семеен тип „Изгрев“ и „Другарче“ във Варна – институции, които традиционно са включени във всички проекти и инициативи на Фондация „Св. св. Константин и Елена“.

В рамките на проекта е планирана реализацията на общо 8 обучителни и теоретични модули със следната програма.

МОДУЛИ 1 и 2 - ТЕОРЕТИЧНО ОБУЧЕНИЕ – "Професията главен готвач" и "Изготвяне на меню и писане на рецепти"

Дата на провеждане: 2 април от 10:00 до 12:30 ч.

МОДУЛИ 3 и 4 - ТЕОРЕТИЧНО ОБУЧЕНИЕ – "Основни характеристики на латиноамериканската кухня" и "Су вид в детайли"

Дата на провеждане: 3 април - от 10:00 до 12:30 ч.

МОДУЛ 5 - ПРАКТИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ - "Съставяне на рецепта и калкулация - ценообразуване"

Дата на провеждане: 10 април - от 10:00 до 13:00 ч.

МОДУЛИ 6 и 7 - ПРАКТИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ - "Латиноамериканска кухня" и "Готвене на су вид"

Дата на провеждане: 11 април - от 10:00 до 13:00 ч.

МОДУЛ 8 - Състезание с награди

Дата на провеждане: 12 април - от 08:30 ч.

-

8-те модула ще се реализират този април в хотел "Астор Гардън", а след приключване на програмата, всеки участник ще получи сертификат за преминато обучение при шеф Станислав Петков – главен готвач на ресторант „Monty“ и шеф Светослав Петров – главен готвач на ресторант „Kampai“.

Състезанията ще бъдат заключителната част на проекта. Най-добре представилите се участници ще получат награди, а за всички ще има сертификати за преминатото обучение по съответните модули.

За повече информация и записвания:

+359 885 800 256

foundation@stconstantine.bg

Формуляр за кандидатстване

*участва се във всички модули

Инициативата се реализира с подкрепата на Дирекция "Образование и младежки дейности" - Община Варна.