Фондация "Св. св. Константин и Елена" обявява старт на инициативата „Младежка кулинарна академия в курорта Св. св. Константин и Елена“.
Инициативата има за цел да подпомогне млади хора, на възраст от 15 до 29 години, насочили се към кулинарната професия, да придобият знания, умения и практически опит в реална работна среда, да се учат от изявени и вече утвърдени шефове-готвачи и професионалисти, които са работили в едни от най-популярните ресторанти и хотелски вериги в Европа и България.
Целевите групи на проекта са млади хора на възраст от 15 до 29 години, които имат интерес кариерното им развитие да продължи в сферата на кулинарното изкуство:
- ученици от общообразователни училища във Варна, които след завършването на средното си образование, искат да насочат професионалната си реализация в сферата на кулинарните изкуства;
- ученици от професионални гимназии във Варна;
- студенти от колежи и университети на територията на Варна;
- млади хора от 15 до 29 години, които искат да се развиват уменията си в кухнята и да работят в тази сфера, в т.ч. млади предприемачи, които искат да развият подобен бизнес;
- младежи и девойки в неравностойно положение с интерес към кулинарната професия, от центровете за настаняване от семеен тип „Изгрев“ и „Другарче“ във Варна – институции, които традиционно са включени във всички проекти и инициативи на Фондация „Св. св. Константин и Елена“.
8-те модула ще се реализират този Октомври в Професионална гимназия по туризъм "Професор д-р Асен Златаров". След приключване на програмата, всеки участник ще получи сертификат за преминато обучение при шефовете Станислав Петков – главен готвач на ресторант „Monty“ и Светослав Петров – главен готвач на ресторант „Kampai“.
Най-изявените участници могат да бъдат поканени на работа.
Инициативата се реализира с подкрепата на Дирекция "Образование и младежки дейности" - Община Варна.