18 Октомври 2022

Започва благотворителната кампания „Изкуството за деца в нужда“ 2022

В деня на покровителя на художниците Св. Лука 18 октомври, Фондация „Св. св. Константин и Елена” започва 14-тата благотворителна инициатива „Изкуството за деца в нужда”, в подкрепа на подрастващи в неравностойно положение. С дарителска цел могат да бъдат откупени над 200 картини, малки пластики, фотографии и икони, предоставени от професионални творци, любители, колекционери, галерии.

Кампанията е активна онлайн. Поръчки се приемат на https://foundation.bg/art-donation.

Произведенията са експонирани в изложбената зала на Хотел Балнео & СПА Азалия в курорта Св. св. Константин и Елена и могат да бъдат поръчани на място. В началото на следващата година от 3 до 31 януари сборната експозиция ще участва в изложба в Галерия „Графит“ във Варна. Дарителите могат да изберат картини, малки пластики, графики, фотографии, икони.

Даренията дават възможност на подрастващите от центровете за настаняване от семеен тип „Изгрев“ и „Другарче“ да продължат участието си в курсове по чужди езици, математика, бързо четене и за повишаване на квалификацията в избраната професия. С част от даренията ще се осъществят и нови образователни проекти, спортен календар и еко инициативите на Центъра за специална образователна подкрепа в с. Кривня. От 2009 г. благотворителната кампания е помогнала на множество младежи и девойки, лишени от родителска грижа, както и студенти в неравностойно положение.

В полза на деца в риск се приемат и парични дарения на банковата ни сметка:

Фондация „Св. св. Константин и Елена“

Централна кооперативна банка – клон Варна

BIC CECBBGSF

IBAN BG32CECB979010B0548500

SSKE_post_Foundation_1200x1200_RGB_30.9.22 copy.jpg