f66d62e5f5d339cd30a6e0b90950bccb187530d1.jpg

12 Ное 2019 - 06 Дек 2019

Международна изложба на Св. Св. Константин и Елена във Варшава

До 6-ти декември в Българския културен институт във Варшава приятелите на България и първия български морски курорт Св. Св. Константин и Елена могат да посетят Международната пътуваща фотографска експозиция „Първи стъпки в пясъка“, посветена на курорта.

Тази изложба е едно пътешествие във времето – в над 110 годишната история на Св. Св. Константин и Елена, една интересна експедиция в миналото и настоящето на едно от най-живописните места по българското черноморско крайбрежие.

Изложбата се откри на 12 ноември при голям интерес. Многобройните посетители разказваха спомени от ваканциите си в Св. Св. Константин и Елена, откриваха нови кътчета от курорта, запечатани на черно-белите и цветни фотографии. С изключителен интерес гостите разлистваха страниците на книгата „110 години морски курорт Св. Св. Константин и Елена“, която е неразделна част от изложбата и четяха за най-важните събития и факти от историята на курорта.

Изложбата се осъществява с любезното съдействие на Български културен институт – Варшава, Посолството на Рeпублика България във Варшава и с подкрепата на Община Варна.