9d837e2fe79fdce1ec89a38d13ddfcd203f221a3.jpg

01 Окт 2016 - 08 Дек 2016

Благотворителна кампания "Изкуство за деца в нужда" 2016

По традиция в деня на „Св. Лука“ – покровител на художниците, Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ обявява новата сесия на благотворителната инициатива „Изкуството за деца в нужда“, която реализираме за поредна година в подкрепа на деца, младежи и девойки в неравностойно положение, лишени от родителска грижа или със специални потребности.

Целта на инициативата е чрез продажбата на художествени творби да бъдат събрани средства, които са предназначени изцяло за нуждите на децата – за тяхното образование, възпитание, развитие, личен комфорт, жизнена среда. Чрез постъпленията от кампанията целогодишно се подпомагат над 200 деца в предучилищна и училищна възраст, настанени в ДДЛРГ „Княгиня Надежда“, ЦНСТ към дом „Другарче“, ЦНСТ „Изгрев“, Дом за медико-социални грижи за деца – Варна и Помощно училище с интернат „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кривня. В благотворителната инициатива всяка година участват дарители от цялата страна – фирми, компании, организации, общински институции, българската православна църква, частни лица, като подкрепящите кампанията се увеличават непрекъснато.

Всеки, който желае да се включи в благотворителната кампания и чрез изкуството да дари средства за децата в нужда, може да разгледа творбите, които са изложени като постоянна експозиция в арт пространството на Хотел & СПА Азалия в курорта Св. Св. Константин и Елена. Картините са публикувани и в интернет каталог в сайта www.foundation.bg и Facebook страницата на Фондацията www.facebook.com/foundation.bg.

Поръчки се приемат на e-mail-а или на телефоните на Фондацията.

В началото на месец декември произведенията на изкуството ще бъдат изложени за закупуване в Галерия „Графит”. Всички произведения са със сертификат за произход и при закупуването им дарителите получават и Сертификат за дарение, удостоверяващ, че средствата са предназначени за деца в неравностойно положение. Тази година в благотворителния каталог на кампанията са включени повече от 200 художествени произведения, фотографии, малки пластики и икони, дело на над 70 български и чуждестранни автори. Повечето от творбите са дарени изцяло или частично от създателите им в подкрепа на децата.