b2ce08276302e5d38bf14cfe622db0a412c74d2e.jpg

06 Апр 2024

Благотворителна прожекция за децата на Варна - Черното лале"

Вход свободен!

Класическият френски филм "Черното лале" с Ален Делон, по романа на Александър Дюма, ще бъде излъчен благотворително за децата на Варна на 6 април 2024 г. от 11 часа в Зала "Европа" на Фестивален и конгресен център – Варна.

Достъпът в залата ще става срещу талон от билетна каса. Резервации онлайн не са възможни.

Прожекцията се осъществява по инициативата „Изкуството днес – за възможностите утре“ на Фондация „Св. св. Константин и Елена“ в партньорство с Фестивален и конгресен център – Варна, Бета Филм и с финансовата подкрепа на A1.

Действието се развива във Франция в навечерието на революцията от 1789 г. Гийом дьо Сен Прьо е легендарното Черно лале - смятан за разбойник и крадец от богатите, тъй като ги обира и се бори срещу монархията. Обикновените хора го харесват, макар че в действителност той взема от богатите уж в името на народа, но задържа плячката за себе си, вместо да я даде на нуждаещите се. След като лицето му е белязано като на бандит, той се обръща за помощ към своя брат близнак Жюлиен, с когото си приличат като две капки вода. Жюлиен обаче е революционер по душа и последвалите събития се разминават напълно с очакванията на Гийом.

Режисьор: Christian-Jaque

В ролите: ALain Delon, Virna Lisi, Adolfo Marsllach, Dawn Addams, Akim Tamiroff и др.

Продължителност: 100 мин.