eb6ff7a00faf6c6be59b850c59571e929ea9f3ea.jpg

21 Май 2023

115 години курорт Св. Св. Константин и Елена

На 21 май - деня на Светите равноапостоли Константин и Елена едноименния морски комплекс празнува 115 годишнината си. Познат преди повече от век с красивите си пейзажи в наши дни курортът е морска и СПА дестинация с традиции в морелечението, Балнео и СПА туризма. Сред най-големите предимства на мястото са уникалните му природни дадености – красива природа, чист въздух и плажове, които се съчетават с пълноценна почивка, море, лечебна минерална вода и морски климат.

Най- стария курорт предложи богатa тридневна програма за 115-годишнината си. Честванията започнаха на 19 май на открита сцена под Манастир „Св. св. Константин и Елена“. В програмата наслада за зрителите бяха фолклорен танцов ансамбъл, джаз изпълнения- авторска музика и диджей, който допринесе за доброто настоение.

На 20 май празничната програма за всички гости и жители на курорта продължи с изпълнения на ученици от международен френски лицей, духовият оркестър на училище по изкуства, танцова хип - хоп щкола представи театрална постановка. За празничното настроение oще допринесе камерна музика и рок изпълнения.

В деня на светите равноапостоли Константин и Елена- 21 май, по традиция честванията започнаха с тържествена света литургия и водосвет в двора на манастир Св. Св. Константин и Елена. За най-малките посетители на открита сцена под манастира имаше детски празник. Изложение и шоу програма с демонстрация от рали и ретро коли, зарадваха ценителите на автомобили. Поздрави по случай годишнината на курорта направиха духовият оркестър на военноморските сили, участие с демонстрации на исторически парк, пърформанс на млади изпълнители и модерно пресъздадени хитове забавляваха гостите и жителите на курорта и града.

Концертната програма се осъществи с подкрепата на Министерството на туризма и Община Варна.

Beige minimalist photo collage (1).jpg