Изкуството за деца в нужда!

Деца в неравностойно положение се превърнаха в търсачи на съкровища по повод Международният ден на детската книга

По случай Международният ден на детската книга и отбелязването му, Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ подари незабравимо преживяване на най-малките деца от домовете „Другарче“ и „Изгрев“. Благодарение на професионализма на служителите от Детски и средношколски отдел към регионалната библиотека „Пенчо Славейков“, малчуганите се преобразиха в търсачи на съкровища в библиотеката, като тяхна основна задача беше да играят, помислят и отгатнат. Приятелите на Мечо Пух, самият Карлсон, бабата на Весел Патиланчо и други герои от приказните книги криеха отговорите на всичките въпроси за шампиони. Децата се разхождаха сред книгите и там откриваха, научаваха и отговаряха, като всяко от тях разполагаше с два жокера. Малчуганите успяха да се справят и получиха „Отличен“ за усърдието и желанието с което се включиха в приказното приключение.
Но това не беше всичко. Като подарък от Фондацията, те се подсладиха с лакомства и получиха детски книжки с едни от най-хубавите приказки.
Книгата е най-добрият приятел на човека, книгата е вратата към един вълшебен свят, книгата е спасител и възпитател – обичай я!
В заключение ще си позволим да цитираме една прекрасна детска книга - „Тези които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно“, „Питър Пан“, Дж. М. Бари.